Find us on

CALL US TODAY: 01424 846982 or 01323 764784

Your project in safe hands

Please make your enquiry here
Postal Address:
Total Project Management
Unit 10 Napier House,
Elva Business Centre,
Elva Way, Bexhill-on-Sea,
East Sussex,
United Kingdom,
TN39 5BF.
Office: 01424 846982 or 01323 764784
« Back

Case Studies

THE VERVE, GILLHAM WOOD AVENUE, BEXHILL ON SEA

Project Type - Eco Friendly New Build - 2016

Project duration 18 weeks
Actual duration 17 weeks

The client obtained the land without planning consent and instructed the architect which our company suggested, the client wanted to have a very modern looking building and had specific requirement’s for the internal layout with disability in mind for all areas internal and external, sketches were provided to the architect who redesigned these with their expertise and produced 3 dimensional plans for the client to adjust and move on to approve.

The planning which was thought to be extremely difficult to obtain as the land sits next to a seven-acre nature reserve, went through to consent within the standard eight week program, with conditions relating only to the landscaping,

As the main contractor we had the plans put onto auto cad for the project to placed correctly within the plot and set out ready for the foundation, the superstructure was high performance timber frame, and foundations were completed within 3mm of square and level ready for the sole plates.

The specification for the project was built to the highest standards using best quality materials also building to the latest thermal performance required.
The additional cost over and above the contract sum occurred with the client’s requirement’s on the appliances within the kitchen and bathroom.

"We would like to thank all at Total Project Management for their commitment to our dream home from the planning stages through to completion, which was three weeks earlier than originally planned and on budget, their ideas and enthusiasm for our home were outstanding, and a ten year warranty by LABC was a big bonus for us.”

Customer Testimonial
Garden room extension 25 sq meters
The room is spectacular and beyond what we thought possible.
Customer in Bexhill-on-Sea, 31st December 2015
Eco Friendly New Build - External
Eco Friendly New Build - InternalEco Friendly New Build - InternalEco Friendly New Build - External

We are fully accredited